Abstinenta periodica

Vizualizari: 1048

Abstinenta periodica

Femeia poate avea contacte sexuale dupa a -20-a zi a ciclului menstrual.Perioada de abstinenta este intre zilele 8 si 20 ale ciclului menstrual.

  O sarcina apare in urma fecundarii ovulului, de catre spermatozoid, numai in zilele de fertilitate din jurul momentului ovulatiei : 3 - 4 zile inainte si 1-2 zile dupa aceasta. La un ciclu stabil de 28 de zile, ovulatia apare in ziua a 14-a, considerand drept prima zi a ciclului, prima zi de menstruatie. La un ciclu stabil de 29 de zile, ovulatia are loc in ziua a 15-a, la cel de 30 de zile ovulatia apare in ziua a 16-a, si asa mai departe, constanta fiind perioada de 14 zile de la ovulatie pana la viitorul ciclu menstrual.

In cazul in care ciclul menstrual nu este constant calculul perioadei fertile difera :


se identifica ciclul cel mai scurt si cel mai lung din cel putin 8 - 10 cicluri urmarite
pentru gasirea primei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai scurt de zile si din el se scade numarul 18
pentru gasirea ultimei zile a perioadei fertile se ia ciclul cu numarul cel mai mare de zile si din el se scade numarul 11
;din rezultate se gaseste, cu aproximatie, perioada fertila dintr-o luna.

De exemplu, perioada fertila a unei femei cu un ciclu ce variaza intre 27 si 33 de zile va fi cuprinsa intre ziua a 9 a (27 - 18 = 9) si ziua a 22 (33 - 11 = 22). Contraceptia se obtine prin evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada fertila.

Nici o metoda naturala de contraceptie nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala !

Este foarte important sa va stabiliti metoda de contraceptie impreuna cu un medic !Nu exista comentarii 
Sfaturile, sugestiile si alte informatii prezentate in site-ul revistamedicala.info au scop informativ. Acestea nu se pot substitui unui consult medical specializat. Pentru diagnostic si tratament consultati medicul !

Ultimele articole

Linkuri